Postup přípravy receptu Pečená jablka v alobalu:
Jablka omyjeme, neloupeme, jen zbavíme jádřinců (vykrojíme). Celá jablka položíme na čtverce alobalu, potřeme je olivovým olejem a posypeme cukrem, který jsme předem smíchali s mletou skořicí. Zbylý cukr nasypeme do otvorů v jablkách. Přidáme střídavě meruňkovou zavařeninu se spařenými rozinkami. Po zaplnění otvorů nasypeme nahoru kopeček třtinového cukru a jablka pečlivě zabalíme do čtverců alobalu.
Naskládáme do pekáčku a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme, dokud nejsou měkká (25 - 30 minut). Vyjmeme je z trouby, rozbalíme a na talíři můžeme zdobit šlehačkou. Pro dosažení lepší chuti můžeme před pečením přidat lžičku rumu.