Vložil: | Gabrielkas |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečená králičí roláda :
1 kg králičího masa
| 100 g vepřové šunky a králičích jater
| 3 housky
| 2 dl smetany
| 2 vejce a cibule
| kytka petrželové natě
| 50 g másla
| trošku muškátového květu, bílého pepře, soli, bobkového listu a rozmarýnu
Postup přípravy receptu Pečená králičí roláda :
Králíka opatrně vykostíme, abychom neprořízli maso na páteři. Jemně naklepeme - uvolníme tkáň, osolíme poklademe plátky šunky a připravíme nádivku: housku namočíme smetanou, přidáme vejce, játra, sůl, květ i pepř, sekanou petrželku a zamícháme. Potřeme nádivkou, zavineme roládu, upevníme nití nebo alobalem potřeným máslem a vložíme na lehce osmaženou krájenou cibulku s bobkovým listem a rozmarýnem. Podlijeme vodou a pečeme zvolna asi 1 hodinu. Podáváme s bramborem.
Fotky receptu Pečená králičí roláda :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!