Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny 28. března slavíme Den učitelů28. března slavíme Den učitelů Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 12.03. 2025
Dnes má svátek Řehoř
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pečená krocaní roláda s nádivkou

fotka Pečená krocaní roláda s nádivkou
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 7

Použité suroviny receptu Pečená krocaní roláda s nádivkou:

1 ks krocana  | nádivka:  | 50 g másla  | 2 oloupané na kostičky pokrájené a v bílém víně namočené žemle  | 2 celá vejce  | 3 lžíce smetany  | 250 g jemně umletého vepřového masa  | 1 játra z krocana  | dle chuti: mandle  | 1 lžíce koňaku  | dle potřeby: máslo  | dle potřeby: hladká mouka

Postup přípravy receptu Pečená krocaní roláda s nádivkou:

Vykostíme půlku krocana. Začneme od prsní kosti a ostrým nožem jedeme podle žebírek až ke hřbetu. Kosti křídel oškrábeme, kůži zastrčíme dovnitř. Stehenní kost rozdělíme v kloubu a opatrně oddělíme od masa. Ze stehna vytáhneme všechny šlachy. Postupujeme velmi opatrně, abychom nenařízli kůži. Vykoštěné maso položíme kůží na stůl a připravíme si nádivku: v míse utřeme 50 g másla, přidáme 2 oloupané na kostičky pokrájené a v bílém víně namočené žemle, 2 celá vejce, 3 lžíce smetany a 250 g jemně umletého vepřového masa. Do nádivky přidáme játra z krocana pokrájená na kostky a podušená na másle. Osolíme, přidáme několik nasekaných oloupaných mandlí a lžíci koňaku. Nádivku rozprostřeme na plát, který jsme slabě osolili, a zabalíme. Okraj kůže sešpendlíme, nebo lépe sešijeme režnou nití a roládu převážeme na několika místech jemných motouzem. Ještě přisolíme, navrch poklademe plátky slaniny a kousek másla a pečeme za stálého podlévání v pekáči asi hodinu a půl. Během pečení podléváme vývarem z kostí. Když je krocan upečený, maso vyjmeme, šťávu slijeme a zaprášíme lžící mouky. Zasmahneme, zalijeme vývarem z kostí, dobře povaříme a procedíme.


Fotky receptu Pečená krocaní roláda s nádivkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pečená krocaní roláda s nádivkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !