Postup přípravy receptu Pečená krocaní roláda s nádivkou:
Vykostíme půlku krocana. Začneme od prsní kosti a ostrým nožem jedeme podle žebírek až ke hřbetu. Kosti křídel oškrábeme, kůži zastrčíme dovnitř. Stehenní kost rozdělíme v kloubu a opatrně oddělíme od masa. Ze stehna vytáhneme všechny šlachy. Postupujeme velmi opatrně, abychom nenařízli kůži. Vykoštěné maso položíme kůží na stůl a připravíme si nádivku: v míse utřeme 50 g másla, přidáme 2 oloupané na kostičky pokrájené a v bílém víně namočené žemle, 2 celá vejce, 3 lžíce smetany a 250 g jemně umletého vepřového masa. Do nádivky přidáme játra z krocana pokrájená na kostky a podušená na másle. Osolíme, přidáme několik nasekaných oloupaných mandlí a lžíci koňaku. Nádivku rozprostřeme na plát, který jsme slabě osolili, a zabalíme. Okraj kůže sešpendlíme, nebo lépe sešijeme režnou nití a roládu převážeme na několika místech jemných motouzem. Ještě přisolíme, navrch poklademe plátky slaniny a kousek másla a pečeme za stálého podlévání v pekáči asi hodinu a půl. Během pečení podléváme vývarem z kostí. Když je krocan upečený, maso vyjmeme, šťávu slijeme a zaprášíme lžící mouky. Zasmahneme, zalijeme vývarem z kostí, dobře povaříme a procedíme.