Postup přípravy receptu Pečená krůta na zázvoru:
Krůtu na povrchu i uvnitř osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným oloupaným zázvorem. Do břišní dutiny vložíme čtvrtky oloupaných jablek bez jádřinců. Povrch krůty důkladně potřeme olejem.
Krůtu nejdřív v předehřáté troubě zprudka zapečeme, pak teplotu snížíme, podlijeme ji vodou a asi hodinu pod pokličkou za občasného podlévání zvolna dusíme. Potom pokličku odstraníme a krůtu pečeme volně dozlatova asi hodinu podle velikosti; nezapomínáme ji občas přelévat vypečenou šťávou a podlévat.
Hotovou krůtu vyjmeme, jablka vložíme do přírodní šťávy a promícháme. Šťávu prolisujeme, dochutíme bílým vínem a chvíli povaříme. Krůtu po krátkém odležení naporcujemea šťávu podáváme zvlášť v omáčníku. Jako příloha jsou vhodné bramoborové krokety, hranolky nebo dušená rýže.