Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečená krůta nadivoko s jablky:
1 krůta
| trocha oleje
| 10 dkg slaniny
| černé pivo
| 1 bal. koření na divoká masa
| sůl
| 6 jablek
Postup přípravy receptu Pečená krůta nadivoko s jablky:
Krůtu dobře očistíme a omyjeme vlažnou vodou. Jablka očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky a smícháme s jablky.
Vnitřek krůty vyložíme pokrájenými jablky. Maso osolíme, posypeme kořením na divoká masa a vložíme do hlubokého pekáčku s poklicí. Trochu podlijeme olejem a pečeme.
Průběžně maso přeléváme vypékající se šťávou, podléváme černým pivem. Před dopečením obložíme krůtu slaninou.
Krůtu nadivoko s jablky pečeme maximálně 2 hodiny - podle velikosti krůty.
Hotovou pečenou krůtu nadivoko s jablky podáváme s houskovým knedlíkem a sladkokyselým zelím.
Fotky receptu Pečená krůta nadivoko s jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!