Postup přípravy receptu Pečená telecí plec s kuskusem:
Maso rozkrojte na 4 díly a zprudka opečte na olivovém oleji. Pak ho přendejte do pánve, přidejte pokrájený rozmarýn, protlak, hořčici, 50 ml vody a nechte přejít varem. Odstavte, osolte a směsí potřete opečené maso.
Česnek a cibuli oloupejte, pokrájejte a dejte na dno pekáčku. Vložte maso, zakryjte poklicí a pečte v troubě předehřáté na 170 °C asi 45 minut.
Ve vroucí osolené vodě krátce spařte hráškové lusky. Zeleninový vývar přiveďte k varu, vmíchejte do něj kuskus, přiklopte a nechte stát 5 minut.
Pokrájejte mátu s petrželí a orestujte na rozpuštěném másle. Přimíchejte citronovou šťávu a poté vmíchejte do kuskusu. Na pánvi prohřejte fazole s hráškem a rovněž přidejte ke kuskusu.
Maso vyndejte z trouby. Šťávu přelijte do kastrůlku, vmíchejte do ní škrob rozmíchaný v 50 ml vody a nechte přejít varem. Na talíře nebo misky rozdělte kuskus, přidejte pečené maso a zalijte šťávou.