500 g malých nových brambor
| 1,5 dl rostlinného oleje
| 1 lžička chilli koření v prášku
| 1/2 lžičky celého kmínu
| 1 lžička soli
| 1 lžíce nasekané bazalky
Postup přípravy receptu Pečené chilli brambory:
Kartáčkem vydrhnuté brambory vaříme cca 10 min ,potom je pořádně scedíme. Na plech nalijeme trochu oleje, aby zakryl dno. Zahřejeme olej na 10 min. v troubě na 200°C. Přidáme brambory a potřeme je horkým olejem. V malé misce smícháme chilli, kmín a sůl. Brambory směsí pokapáme a otočíme je, aby se obalily ze všech stran. Přidáme zbývající olej a brambory v troubě pečeme cca 15 min. dokud nejsou zcela propečené. Děrovanou naběračkou je vyndáme z oleje, necháme okapat a rovnou servírujeme. Ještě je posypeme nasekanou bazalkou.
Fotky receptu Pečené chilli brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!