Vložil: | Hvezdap4 |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
![3/10, hlasovalo 3 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3/10, hlasovalo 3 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3/10, hlasovalo 3 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3/10, hlasovalo 3 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 3 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 3 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 3 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 3 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 3 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečené filety z bílé tresky v rybím velouté s čerstvým koriandrem a sladkou kukuřicí, doplněné voňavým bramborovým kari:
600 g Brambory
| 50 g Celer
| 100 g Cibule
| 200 g Citrón
| kůra Citrón
| 600 g Filety tresky
| 400 g Kosti rybí
| 90 g Kukuřice - zrna
| 150 g Máslo
| 30 g Mouka hladká
| Mouka polohrubá
| 3 dcl Olej olivový
| Pepř bílý, celý
| 50 g Pórek
| 2 dcl Smetana ke šlehání
| Koriandr
| Koření kari
| Nové koření
| Sůl
Postup přípravy receptu Pečené filety z bílé tresky v rybím velouté s čerstvým koriandrem a sladkou kukuřicí, doplněné voňavým bramborovým kari:
Na másle krátce osmahneme cibuli a kořenovou zeleninu s celým novým kořením a pepřem. Základ zalijeme studenou vodou a vložíme do ní rybí kosti a přivedeme do varu. Kosti na mírném ohni povaříme cca 5 minut, odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.
Studený vývar scedíme, zahustíme máslovou jíškou, zjemníme šlehačkou a na velmi mírném ohni vaříme alespoň 45 minut. Provařenou omáčku dochutíme čerstvým koriandrem a citrónovou kůrou.
Vařené, na kostky nakrájené brambory, opečeme na oleji a vložíme na cibuli osmaženou na másle společně s kari kořením a ještě krátce osmahneme. Osolené filety z tresky opečeme na tuku, poklademe máslem a necháme dopéct pod grilem. Porce bramborového kari s pečenou treskou upravíme na talíře a doplníme velouté, ve kterém na poslední chvíli prohřejeme kukuřičná zrna. Porce dozdobíme citrónem a snítkou koriandru.
Fotky receptu Pečené filety z bílé tresky v rybím velouté s čerstvým koriandrem a sladkou kukuřicí, doplněné voňavým bramborovým kari:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!