Postup přípravy receptu Pečené hrušky se skořicí:
Předehřejeme troubu na 200 'C. Oloupeme hrušky a zbavíme jadřinců, podélně je rozkrojíme a potřeme citronovou šťávou. Položíme hrušky rozkrájenou stranou na plech s nepřilnavou úpravou. Do kastrůlu dáme cukr, skořici a žervé, pomalu zahřívám, dokud se cukr nerozpustí. Zahříváme na malém plameni, aby se ze žervé odpařilo co nejméně tekutiny. Přelijeme směs přes hrušky. Pečeme 20-25 minut, nebo dokud jsou hrušky měkké a zlatavé, občas je přelijeme cukrovou šťávou. Před podáváním prohřejeme žloutkovým krém téměř k varu a nalijeme na dno talířků. Na každý talířek dáme 2 půlky hrušek. Ozdobíme nastrouhanou citronovou kůrou a podáváme.