Nejdříve omyjeme kotletky, poté je mírně ocitronujeme z obou stran, abychom se zbavily jejich tzv. pronikavého pachu. Osolíme je z obou stran, potřeme je rozdrceným česnekem a dáme do misky společně s olivovým olejem. Poté je dáme do mrazničky.
Mezitím pořádně očistíme brambory a nakrájíme je na tzv. měsíčky a dáme do pekáčku.
Posolíme, mírně pokapeme olivovým olejem a navrch je posypeme bylinkovým máslem.
Poté k bramborám přidáme do pekáčku rozpůlená cherry rajčátka, které také posolíme a hodně malým množstvím oleje pokapeme.
Dáme do rozehřáté trouby. Zhruba tak 20 minut potom vyndáme kotletky z ledničky a dáme je do jiného pekáčku či zapékací misky a přidáme do trouby společně k bramborám.
Pečeme do té doby, než-li kotletky budou pořádně měkké a brambory dostanou správnou zlatověhnědou barvu.
Fotky receptu Pečené jehněčí kotlety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!