Postup přípravy receptu Pečené jehněčí na středomořský způsob:
Troubu předehřejeme na 220 stupňů C. Do horní části kýty uděláme ostrým nožem otvůrky a vyplníme je dvěma třetinami plátků česneku a rozmarýnem. Maso potřeme lžící oleje, osolíme a opepříme.
Mezitím vložíme papriky, cukety a brambory do velkého pekáče, osolíme a opepříme. Přidáme zbylý česnek, rozmarýn a olej a odložíme stranou. jehněčí maso vložíme do jiného pekáče a pečeme 40 minut v horní části trouby.
Poté přidáme do trouby marinovanou zeleninu - umístíme ji na rošt pod jehněčí maso. Maso obrátíme a pečeme 25 minut. K zelenině přidáme rajčata a pečeme 10 minut, dokud není maso hotové. Maso vyjmeme z trouby, přikryjeme alobalem a necháme 10 minut odpočinout. Zeleninu pečeme ještě 10 minut, po 5 minutách ji obrátíme. Jehněčí kýtu naservírujeme na talíř, podáváme se zeleninou.