Postup přípravy receptu Pečené krůtí stehno na rozmarýnu a česneku:
1. Kůži na stehnech na několika místech nařízněte a do zářezů vložte kousky česneku. Také jehličky rozmarýnu můžete zapíchat pod kůži, aby lépe držely a při pečení nevypadávaly. Maso lehce a stejnoměrně osolte a opepřete, potřete olejem (nejlépe pomocí štětce) a dejte na chladné místo marinovat. Chce to aspoň půl hodiny, ale klidně nechte maso v marinádě i přes noc.
2. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Maso vložte do pekáčku, překryjte alobalem a dejte do trouby. Po deseti minutách snižte teplotu o dvacet stupňů a pečte nejméně půl hodiny; doba pečení závisí na váze masa. Vypékající se šťávu můžete případně zředit trochou horké vody, aby se nic nepřipalovalo.
3. Po půlhodině vpíchněte do silné části u kosti grilovací jehlu nebo špejli, abyste zjistili, zda je vytékající šťáva ještě narůžovělá. Pokud ano, pokračujte v pečení. Na posledních deset minut teplotu zase o dvacet stupňů zvyšte a sundejte alobal. Hotové maso nechte asi deset minut odpočívat, pak nakrájejte na porce (odstraňte tenké kůstky a šlachy) a podávejte. Skvělou přílohou je dlouhozrnná rýže ve směsi s rýží divokou.
Fotky receptu Pečené krůtí stehno na rozmarýnu a česneku:
Fotky vložil: damami,alenab,petruše75,evulaS33