Vložil: | jit |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 100 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 11 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečené kuře na česneku, víně a petrželce s rýží:
1 kuře
| 4 lžíce nasekané petrželky
| 2 bobkové listy
| 8 stroužků česneku
| 100 g anglické slaniny
| 2 lžičky sladké papriky
| 50 g másla
| 250 ml bílého suchého vína
| 250 g rýže
| sůl
| pepř
| Omáčka:
| 1 lžíce másla
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce nasekané petrželky
Postup přípravy receptu Pečené kuře na česneku, víně a petrželce s rýží:
Troubu rozehřejeme na 200°C. Nasekanou petrželku spolu s rozdrcenými bobkovými listy a prolisovaným česnekem, se slaninou nakrájenou na drobné kosičky, paprikou, solí a pepřem promícháme s máslem. Prsty opatrně oddělíme kůži na prsou od masa, a to směrem od krku. Pod kůži nacpeme asi třetinu směsi. Druhou třetinou potřeme kuře zvenčí a zbytek vložíme do břišní dutiny. Kuře položíme do pekáčku prsíčky nahoru. Pečeme v troubě asi 75 minut. V průběhu pečení podléváme maso vínem. Kuře je hotové, pokud po vpichu vidličky do stehna vytéká ze vpichu jen čirá tekutina. Upečené kuře vyndáme na prkéko a necháme 15 minut odpočinout. Zatím odvaříme přípečky z pekáče. Pekáč položíme na sporák a přilijeme asi 100 ml vody nebo zbylé víno a mícháním seškrábneme vše do omáčky.
Omáčka:
V malé pánvi na másle osmahneme plátky česneku do světle hnědé barvy, přidáme najemno nasekanou petrželku a ještě asi minutu smažíme. Přilijeme odvařenou omáčku z pekáče a dochutíme ji šťávou z citronu. Osolíme a opepříme. Omáčku asi 10 minut provaříme. Kuře naporcujeme a podáváme s uvařenou rýží a omáčkou.
Fotky receptu Pečené kuře na česneku, víně a petrželce s rýží:
Fotky vložil: VendaD,beruschka6,slunicko,Natural,Torta,Dadulina