400 g čerstvých makrel
| marináda
| 1 lžíce rybího koření na rožnění
| 2 lžíce vinného octa
| 50 ml oliv. oleje
| na ozdobu citron
| bílý pepř
| sůl
| bazalka čerstvá
| citr. šťáva
Postup přípravy receptu Pečené makrely na roštu:
Ryby vykucháme, podélně rozkrojíme, omyjeme a osušíme. Podle chuti opepříme. Citron omyjeme a nakrájíme na plátky. Bazalku omyjeme a nasekáme nadrobno. Marinádu připravíme smícháním oleje, vinného octa a rybího koření na rožnění. Očištěné makrely necháme v marinádě několik hodin odležet.
Potom je vyjmeme, necháme okapat a podle potřeby přisolíme. Na vnitřní straně posypeme bazalkou a zakapeme citronem. Pečeme dostatečnou dobu na rozpáleném roštu doměkka.
Pečené makrely na roštu podáváme se zeleninovými saláty. Jako přílohu volíme opečené nebo vařené brambory. Vhodným doplňkem jsou česnekové dipy.
Fotky receptu Pečené makrely na roštu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!