Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 21.12. 2025
Dnes má svátek Natálie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Pečené makrely v bešamelové omáčce

fotka Pečené makrely v bešamelové omáčce
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Pečené makrely v bešamelové omáčce:

4 makrely  | 70 g másla  | 70 ml oleje  | 150 g hladké mouky  | 200 ml mléka  |  sůl  |  bílý pepř  | 100 g strouhaného parmazánu  | 200 g cherry rajčátek

Postup přípravy receptu Pečené makrely v bešamelové omáčce:

Makrelám uřízneme hlavy, očistíme je a z jedné strany je nařízneme. Připravíme bešamel. Ve vyšším kastrolu rozehřejeme máslo, zasypeme ho moukou a za stálého míchání na mírném plameni asi 5 minut restujeme. Vzniklou jíšku zalijeme mlékem a metličkou rozmícháme. Omáčku pozvolna přivedeme k varu, osolíme, opepříme a necháme 20 minut lehce probublávat. Hotovou omáčku nalijeme do zapékací misky, pak do ní uložíme makrely, zasypeme parmazánem, trochu osolíme a opepříme. Nakonec do omáčky přidáme cherry rajčátka a dáme zapéct na 30 minut do trouby předehřáté na 200°C.


Fotky receptu Pečené makrely v bešamelové omáčce:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pečené makrely v bešamelové omáčce
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !