Vložil: | Uuu |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečené mušle:
1,5 kg čestvých mušlí v lasturách
| 3 stroužky prolisovaného česneku
| 2 šalotky nasekané nadrobno
| 1 svazeček petrželky nakrájené nadrobno
| 3 lžíce strouhanky
| 100 g másla
| šťáva z 1 citronu
| sůl
| čestvě mletý černý pepř
| na ozdobu snítky petrželky
Postup přípravy receptu Pečené mušle:
Mušle dobře propláchneme a necháme vařit asi 8 minut v dostatečném množství vody. Důležité je, aby se mušle otevřely. Neotevřené mušle vyhodíme. Po jejich uvaření oddělíme od sebe lastury a lastury s mušlemi poklademe na lehce vymaštěný plech. Dále rozmixujeme šalotku, česnek, petržel a strouhanku a z této směsi umícháme kompaktní hmotu, do které ještě přidáme sůl a pepř dle chuti. Touto směsí pak poklademe každou mušli a pokapeme rozpuštěným máslem. Takto připravené mušle pak ještě zapečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia zhruba 8 minut. Mušle se podávají s míchaným listovým salátem a s italským chlebem focacia.
Fotky receptu Pečené mušle:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!