Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.12. 2025
Dnes má svátek Miloslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pečené sluky

fotka Pečené sluky
Vložil:
Porcí:3
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Pečené sluky:

2 sluky  |  sůl, pepř  | 100 gramů másla  | 1/2 citronu  | 100 gramů slaniny  | 150 ml bílého vína  |  vývar

Postup přípravy receptu Pečené sluky:

Několik dní odleželé sluky oškubeme, hlavičky stáhneme, oči vydloubneme, chmýří opálíme a sluky vykucháme. Usekneme drápky, sluku zevnitř i zvenčí posolíme, trochu opepříme, dovnitř vložíme kousek másla, nožky založíme zpět a zašpejlíme. Dlouhý a očištěný zobák prostrčíme stehýnkem a křídla založíme dozadu. Pak prsíčka pokapeme citronovou šťávou, sluky zabalíme do slaniny nakrájené na tenké plátky a ovážeme je nití. Na pekáči rozehřejeme máslo, sluky do něho vložíme prsíčky dolů, podlijeme trochou vývaru a přikryté pomalu dusíme za častého polévání vínem a občas i vývarem. Když začnou měknout, tak je odkryjeme a necháme za častého polévání dopéci.



Fotky receptu Pečené sluky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pečené sluky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !