Postup přípravy receptu Pečené telecí maso na bílém víně:
Maso omyjeme, osušíme a osolíme. V pekáčku rozehřejeme část másla a kýtu ze všech stran opečeme. Pak ji podlijeme trochou vody, vložíme do trouby a pečeme při 170 stupních Celsia přibližně 1 hodinu. Měkké maso vyjmeme z pekáčku a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme pepř, zbylé máslo, rybízový džem, bílé víno a asi 100 ml vody. Vše dobře promícháme, dáme zpět do trouby a provaříme po dobu asi 10-15 minut. Mezitím omyjeme hroznové víno, kuličky rozkrojíme a zbavíme peciček. Víno společně s omytým rybízem přidáme do pekáčku s omáčkou a krátce prohřejeme. Telecí kýtu nakrájíme na plátky, přelijeme ovocnou omáčkou a jako přílohu podáváme bramborové noky. Pokrm na talíři ozdobíme meduňkou.