Použité suroviny receptu Pečené vepřové koleno na pivě, cibuli a hořčici:
4 vepř. kolena zadní
| pivo
| franc. hořčici
| sůl
| nové koření
| bobk. list
| celý pepř
| česnek
| cibuli
| chléb
| křen a jablky
Postup přípravy receptu Pečené vepřové koleno na pivě, cibuli a hořčici:
Těsně před vařením kolena nařízneme ke kosti. Uvaříme je v osolené vodě s kořením a bobkovým listem, Vaříme je přibližně hodinu a půl. Vyjmeme je a necháme vychladnout. Mezitím si z hořčice, piva a česneku uděláme kaši. Kolena do ní naložíme a necháme odpočívat do druhého dne. Cibuli nakrájíme na větší kolečka, naskládáme do pekáčku. Na tuto vrstvu cibule položíme kolena, přijkryjeme alobalem a pečeme při 220 °C za občasného otáčení a polévání pivem doměkka. Podáváme s chlebem a strouhaným křenem s jablky.
Fotky receptu Pečené vepřové koleno na pivě, cibuli a hořčici: