Postup přípravy receptu Pečený a vychlazený rajčatový salát:
Rajčata rozkrájíme na půlky a poklademe jimi celý zapékací plech. Troubu rozpálíme na 150 stupňů C. V mezičase připravíme potírací marinádu. Odlijeme lžíci medu, balsamicového octa a olivového oleje, dobře promícháme. Rajčata osolíme, opepříme a potřeme připravenou marinádou. Oloupeme několik stroužků česneku a nakrájíme ho na tenoučké plátky. Na každou půlku rajčete jeden plátek položíme. Nejlépe se nám bude natírat štětcem na grilování. Nemáte-li ho, svažte si několik větviček tymiánu a máte přírodní mašlovačku. Ostatně ten tymián budeme potřebovat! Čerstvé snítky tymiánu položíme na rajčata a máme-li i sušený, rajčata jím zlehka okořeníme. Toť vše. Nyní už jen hodinku zvolna pečeme při nastavené teplotě 150 °C v troubě.
Když jsou rajčata zlehka pečená, tak je necháme zchladnout a zakápneme ještě olivovým olejem.
Fotky receptu Pečený a vychlazený rajčatový salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!