Vložil: | Gábule |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečený bažant:
1 ks bažant
| 12 dkg slaniny 8 dkg na protažení, 4dkg v plátkách)
| 10 dkg másla
| sůl
| voda na podlití
Postup přípravy receptu Pečený bažant:
1. Vykuchaného bažanta dobře omyjeme na povrchu i uvnitř
2. Prsíčka a stehýnka protáhneme slaninou a osolíme
3. Dovnitř dáme kousek másla a slaniny (maso je pak velmi jemné a není suché)
4. Na rozpálené máslo poklademe plátky slaniny , vložíme na ně bažanta prsíčky dolů (při pečení pak obrátíme) a když pustí šťávu trochu podlijeme vodou
5. Pečeme 1 až 3 hodiny při teplotě kolem 180°C.
Fotky receptu Pečený bažant:
Fotky vložil: VendaD