Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 31.01. 2025
Dnes má svátek Marika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Pečený bažant s nádivkou

fotka Pečený bažant s nádivkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 5

Použité suroviny receptu Pečený bažant s nádivkou:

1 ks bažanta  | 1 ks cibule  | 2 ks plátky slaniny  | 60 g másla  | 50 g ořechových jader  | 50 g rozinek  |  kousek mrkve  |  bobkový list  |  mletý pepř  |  petrželka  |  tymián  |  sůl, pepř  | 1 ks žemle  |  brandy  |  mléko

Postup přípravy receptu Pečený bažant s nádivkou:

Příprava nádivky:
1. Rozinky (včetně rozinek pro použití do š'távy) přebereme, spaříme vařící vodou, propláchneme, zalijeme brandy a necháme nabobtnat
2. Žemli nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem, po prosáknutí ji trochu vymačkáme a promícháme s rozšlehaným vejcem, polovinu scezených rozinek a s nasekanými ořechovými jádry a s drobně nakrájenými játry
3. Podle potřeby zahustíme strouhankou, osolíme a opepříme.

Příprava bažanta:
4. Bažanta očistíme, osolíme uvnitř, naplníme, kůži u otvoru spojíme jehlou na závitky, osolíme ho uvnitř i na povrchu a na prsa upevníme plátky slaniny
5. Bažanta položíme do vymaštěného pekáčku vyloženého plátky cibule a mrkve, přidáme tymián, bobkový list, petrželku a chvilku pečeme v dobře vyhřáté troubě kolem 190°C
6. V této chvíli bažanta vytáhneme, necháme mírně vychladnout a pak ho naplníme nádivkou, vrátíme ho zpět do pekáče a podlijeme vývarem, upečeme doměkka
7. Během pečení poléváme bažanta šťávou a podle potřeby podléváme vývarem
8. Měkkého bažanta s nádivkou vyndáme, šťávu procedíme do malého kastrolku, přidáme rozinky, nasekaná nadrobno ořechová jádra a nahřáté brandy (zbylé od namočení rozinek) a zapálíme je
9. Naporcované maso s částí nádivky servírujeme na talíř, ozdobíme petrželkou a podáváme.


Fotky receptu Pečený bažant s nádivkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pečený bažant s nádivkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !