1 ks králíka
| 200g anglické slaniny
| 2 ks větší cibule
| sůl, pepř
| 100-150g másla
Postup přípravy receptu Pečený domácí králík:
Králíka poctivě omyjeme a nakrájíme na jednotlivé porce, nasolíme a zlehka opepříme. Dáme do pekáčku. Na maso poklademe plátky anglické nebo i jiné slaniny a přidáme najemno pokrájenou cibuli. K tomu přidávám asi 100 - 150 g másla a podliji zhruba 1 dcl vody. To celé přikryji druhou polovinou pekáče a dám do trouby na zhruba 2 hodiny při 190 stupních. První hodinu maso jen dusím, poté odkryji horní polovinu pekáče a nechám změklé maso "zčervenat". Dle potřeby v průběhu pečení králíka podlívám vodou. Jako příloha je výborný např. bramborový knedlík se špenátem.