Postup přípravy receptu Pečený jehněčí hřbet:
Maso očistíme a omyjeme. V pekáčku rozehřejeme 40 g sádla, vložíme maso a zasmahneme je, podlijeme horkou vodou, přikryjeme a za občasného přelévání šťávou pečeme 3/4 hodiny.
Pak maso vyjmeme, potřeme je 4 utřenými stroužky česneku spolu se solí a rozmarýnem. Vložíme zpět do pekáčku a dopečeme doměkka.
Houby namočíme v malém množství vody. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Papriky omyjeme, jádřince vyjmeme a nakrájíme je na nudličky, spařená rajčata sloupneme a překrájíme.
Houby uvaříme ve vodě doměkka a vydusíme je. Na zbylém sádle zpěníme cibuli, přidáme papriky, rajčata, houby na plátky nakrájený zbylý česnek, snítku libečku, osolíme a podusíme téměř doměkka. Šťávu vydusíme, libeček vyjmeme.
Maso nakrájíme na porce a obložíme zeleninou. Šťávu podáváme zvlášť.