Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny 28. března slavíme Den učitelů28. března slavíme Den učitelů Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 13.03. 2025
Dnes má svátek Růžena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pečený jehněčí hřbet s rozmarýnem

fotka Pečený jehněčí hřbet s rozmarýnem
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 23

Použité suroviny receptu Pečený jehněčí hřbet s rozmarýnem:

1 000 g jehněčího hřbetu  | dle chuti: sůl a čerstvě mletý pepř  | 4 lžíce olivového oleje  | z 1/2 citronu šťáva  | 4 stroužky prolisovaného česneku  | 1 lžíce jemné francouzské hořčice  | 1 svazek čerstvého rozmarýnu  | 1 lžíce másla  | dle potřeby: ovoce na ozdobu

Postup přípravy receptu Pečený jehněčí hřbet s rozmarýnem:

V misce promícháme většinu olivového oleje, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a hořčici. Jehněčí hřbet odblaníme, odřízneme lůj a očistíme vršky žeberních kostí. Maso osolíme, opepříme, potřeme připravenou směsí a povrch obalíme v nahrubo posekaném rozmarýnu a necháme asi půl hodiny odležet. Mezitím si předehřejeme troubu na 220 °C. Maso vložíme do pekáče se zbylým olejem a zprudka v troubě zapečeme. Snížíme teplotu na 180 °C, podlijeme trochou vody, přiklopíme poklicí a pečeme asi hodinu. Během pečení podle potřeby podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Když je maso měkké, sundáme poklici a dopečeme na barvu. Měkké maso vyjmeme, necháme chvíli odpočinout a šťávu zjemníme máslem a dochutíme solí a pepřem. Při podávání maso porcujeme po dvou žebírkách a podáváme se šťávou, různě upravenými bramborami, popřípadě ozdobíme ovocem.


Fotky receptu Pečený jehněčí hřbet s rozmarýnem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pečený jehněčí hřbet s rozmarýnem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !