Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 22.12. 2025
Dnes má svátek Šimon
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Pečený kapr Petra Voka

fotka Pečený kapr Petra Voka
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Pečený kapr Petra Voka:

4 porce kapra  | 5 lžic oleje  | 2 lžíce másla  | 1 ks cibule  | 5 ks žampiónů  | 2 ks sterilované papriky  | 1/2 ks citrónu  | 2 lžíce hladké mouky  | 3 lžíce šlehané smetany

Postup přípravy receptu Pečený kapr Petra Voka:

Kapra vykucháme, zbavíme šupin, podélným řezem rozdělíme na dvě půlky a vykostíme. Půlky opláchneme ve vlažné vodě a osušíme utěrkou. Z masa nakrájíme porce, osolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou. Takto připravené porce kapra opeceme na oleji po obou stranách dozlatova a vyjmeme. Do výpeku vložíme oloupanou a nadrobno pokrájenou cibulku a očištěné na plátky nakrájené žampióny, podusíme, přidáme ušlehanou smetanu, dochutíme citrónovou šťávou a dosolíme. Šťávu zjemníme máslem, vložíme do ní porce kapra a společně dodusíme. Při podávání přeléváme kapra smetanovou omáčkou a zdobíme plátky kapie. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.


Fotky receptu Pečený kapr Petra Voka:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pečený kapr Petra Voka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
    Náš tip


    Další tipy


    NAVŠTIVTE NÁS ...
    PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

    Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !