Použité suroviny receptu Pečený kapr s křenovou šlehačkou:
4 plátky kapra (podkovy)
| 150 ml smetany na šlehání
| sůl a mletý pepř
| hrst sekané petrželky
| 80 g másla
| 100 g čerstvého křenu
| štáva z jednoho citronu
Postup přípravy receptu Pečený kapr s křenovou šlehačkou:
Očištěné podkovy z kapra osolíme a podle chuti opepříme. Pokapeme je citronovou šťávou a 10 minut necháme odležet.
Smetanu vyšleháme dotuha. Křen oloupeme a na struhadle nastrouháme najemno. Asi 4 lžičky křenu oddělíme a necháme stranou. Zbylý křen zlehka vmícháme do šlehačky.
Ve větší pánvi rozehřejeme máslo a velmi zvolně na něm opečeme porce kapra (z každé straně asi 8 minut).
Podkovy rozdělíme na talíře a posypeme sekanou petrželkou. Každou ozdobíme křenovou šlehačkou a poprášíme strouhaným křenem, který jsme si nechali stranou, no a pečený kapr s křenovou šlehačkou je hotov.
Přeji dobrou chuť.
Fotky receptu Pečený kapr s křenovou šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!