Použité suroviny receptu Pečený králík na zelí s ananasem:
4 porce králíka
| 100 g anglické slaniny
| 670 g marinovaného zelí
| 200 g ananasu
| rozmarýn
| sůl
| bílý pepř
| 200 ml bílého vína
Postup přípravy receptu Pečený králík na zelí s ananasem:
Římský pekáč namočíme na 10 minut do studené vody, aby nasákl vodu. Zelí scedíme, přesypeme na dno pekáče, poklademe kousky ananasu a podlijeme vínem. Maso okořeníme a položíme na zelí, poklademe plátky anglické slaniny a přiklopíme poklicí. V troubě pečeme na nejvyšším stupni asi hodinu. Podáváme s houbovými lívanečky nebo knedlíkem.
Fotky receptu Pečený králík na zelí s ananasem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!