Postup přípravy receptu Pečený králík s masovou nádivkou:
Nejdříve si připravíme nádivku. Na kostičky nakrájenou žemli navlhčíme mlékem. Maso umeleme a játra naškrábeme nožem. Máslo utřeme se žloutky do pěny, přidáme vymačkané žemle, maso, játra, ochutíme muškátem, osolíme, opepříme, přidáme petrželku a dobře promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Nádivkou naplníme králíka, zašijeme, osolíme, okmínujeme, dáme na pekáč, podlijeme vývarem nebo horkou vodou a v troubě pečeme doměkka. Během pečení občas podléváme dalším vývarem a přeléváme šťávou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme mouku, chvíli osmahneme, za stálého míchání ředíme vývarem a povaříme. Nakonec ve šťávě prohřejeme porce masa. Podáváme s brambory.