Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečený králík s paprikami:
1 ks králík
| 3 lžíce olivového oleje
| 1 střik octu z červeného vína
| 250 g nahrubo nakrájené cibule
| 500 g očištěné a nakrájené na kosočtverce papriky (žlutá, zelená, červená)
| 3 stroužky česneku
| 1 svazek buguet garni (1 tyčka řapíkatého celeru, 2 snítky petržele, 1 bobkový list, 3-4 rozmarýnové větvičky)
| 6 pasírovaných tomatů
| 0,1 l octu z bílého vína
| 0,5 l drůbežího vývaru svařeného (zredukovaného) na 0,2 litru drůbežího fondu
Postup přípravy receptu Pečený králík s paprikami:
Opečeme jednotlivé kousky králíka a zastříkneme octem z červeného vína. Po opečení masa orestujeme cibuli, přidáme papriku, česnek a bouquet garni a společně s masem restujeme. Po důkladném orestovaní zastříkneme octem z bílého vína a zalijeme drůbežím fondem a nejméně hodinu dusíme v dusíme v troubě pod poklicí. Jako příloha se výborně hodí světlé pečivo nebo pyré z brambor se smetanou.
Fotky receptu Pečený králík s paprikami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!