Postup přípravy receptu Pečený králík se salámovou nádivkou:
Nejdříve si připravíme nádivku. Salám nakrájíme na malé kostičky, přidáme předem v mléce namočené a dobře vymačkané žemle, jedno natvrdo uvařené a na kostičky nakrájené vejce, nasekanou petrželku, mletý muškátový oříšek, sušené, přes noc v mléce namočené houby, 2 syrová vejce, osolíme, opepříme a dobře promícháme. V případě potřeby zahustíme strouhankou. Nádivkou naplníme králíka, zašijeme, osolíme, okmínujeme, dáme na pekáč, podlijeme vývarem nebo horkou vodou a ve vyhřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení občas podléváme dalším vývarem a přeléváme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme mouku, chvíli osmahneme, za stálého míchání ředíme vývarem a povaříme. Nakonec ve šťávě prohřejeme porce masa. Podáváme s bramborem.