Vložil: | Mati17 |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečený lín po námořnicku:
1000 g očistěných línů
| 100 g slaniny
| 2 cibule
| 2 stroužky česneku
| 50 ml oleje
| 120 g plátkového sýra
| 150 ml vývaru z masoxu
| 4 lžíce rajčatového protlaku
| 2 lžíce jemného kečupu
| 1 lžíce sójové omáčky
| mletý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Pečený lín po námořnicku:
Omyté, osušené líny po délce rozřežeme, půlky posolíme, popeříme a potřeme česnekem. Pekáč vymažeme olejem, rozložíme do něho porce lína a pokryjeme je plátky slaniny. Na slaninu nakrájíme na plátky cibuli, mírně posolíme, pokapeme kečupem a nahoru rozložíme plátky sýra. Rozmícháme ve vývaru rajčatový protlak a sójovou omáčku a vše zalijeme. Dáme zapéci do trouby a upečeme dozlatova. Příloha: čerstvý chléb
Fotky receptu Pečený lín po námořnicku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!