Vložil: | Mišulinda |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečený losos po provensálsku:
po 200 g červené,žluté a zelené papriky
| 2 ks cukety
| 100 g šalotky
| 6 stroužků česneku
| 4 lžíce olivového oleje
| sůl
| pepř
| 1 ks citron
| 1 snítko rozmarýnu
| 750 g filé z tresky tmavé(mořského lososa)
Postup přípravy receptu Pečený losos po provensálsku:
Papriky nakrájíme na kostičky, cukety na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a v něm krátce opečeme zeleninu, rozpůlenou cibuli a stroužky česneku. Vložíme do zapékací formy, osolíme a opepříme. Citron omyjeme horkou vodou a nakrájíme na silnější plátky. Rozmarýn omyjeme, osušíme a s plátky citronu vložíme do horké pánve a krátce osmahneme. Filé omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme, rozložíme na zeleninu, pokryjeme plátky citronu a přidáme rozmarýn. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 200 °C asi 30 minut.
Pečený losos po provensálsku se podává s vařenými brambory.
Fotky receptu Pečený losos po provensálsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!