Použité suroviny receptu Pečený losos s olivovou tapenádou:
100 g černých oliv bez pecky
| 100 g ančoviček v oleji (mohou být i očka s kapary)
| 1 filet (1,5 kg) z lososa bez kůže a kostí (můžete použít i mraženou rybu)
| 150 g sušených rajčat v oleji
| bílý pepř
| 200 g goudy
Postup přípravy receptu Pečený losos s olivovou tapenádou:
Troubu předehřejte na 200 stupňů. Do misky dejte olivy a ančovičky, zakápněte je trochou oleje ze sušených rajčat a ponorným mixérem všechno rozmixujte na hladkou tapenádu.
Lososa nakrájejte na širší steaky (mraženého nechte trochu povolit). Potřete je tapenádou, ozdobte proužky sušených rajčat a posypte pepřem i nahrubo strouhaným sýrem. Lososa položte na plech s pečicím papírem a pečte 10 – 15 minut.
Fotky receptu Pečený losos s olivovou tapenádou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!