Okurku nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a nahrubo nasekáme. Ocet ochutíme solí, cukrem, bílým pepřem a zašleháme do něj vidličkou 2 lžíce oleje. Kopr najemno nakrájíme. Plátky okurky, cibuli a kopr zalijeme dresinkem a necháme v chladu uležet.
Platýse zakapeme citrónovou šťávou a lehce obalíme v hladké mouce. Zbytek oleje zahřejeme na pánvi a ryby v něm po každé straně 6-8 minut dorůžova opékáme.
Slaninu nakrájíme na kostičky. Pórek pokrájíme na kroužky. Rajčata nakrájíme na kostičky a citrón na plátky. Slaninu opečeme přidáme pórek, mírně podlijeme trochou vařící vody a 4 minuty dusíme. Přidáme rajčata a plátky citrónu a ještě asi 4 minuty podusíme. Potom podle chuti osolíme a posypeme pepřem.
Fotky receptu Pečený platýs s cibulkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!