Použité suroviny receptu Pečený pstruh s bylinkovou náplní :
2 pstruzi (cca 1200 g)
| sůl
| bílý mletý pepř
| 1 lžička citronové šťávy
| několik snítek šalvěje, petrželky a tymiánu
| 2 lžíce hladké mouky
| 50 g másla
| dílky citronu na ozdobení
Postup přípravy receptu Pečený pstruh s bylinkovou náplní :
Čerstvé vykuchané a očištěné pstruhy opláchneme a osušíme. Osolíme je, velmi zlehka opepříme a uvnitř i na povrchu pokapeme citronovou šťávou. Šalvěj, petrželku a tymián opláchneme a necháme okapat. Pstruhy naplníme celými snítkami bylinek a obalíme je v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo a ryby smažíme na mírném plameni z každé strany asi 5 minut. Ozdobíme dílky citronu a podáváme.