Použité suroviny receptu Pečený pstruh v zakysané smetaně s bylinkami:
3 pstruzi
| 2 vejce
| po 1 lžíci nasekané pažitky petrželky
| po 2 lžících másla a hl. mouky
| 2 lžíce kuřecího bujónu
| 1 kel. /větší/ zakys. smetany
| sůl a pepř
| na obalení hl. mouka a strouhanka
Postup přípravy receptu Pečený pstruh v zakysané smetaně s bylinkami:
Ryby okořeníme mletým černým pepřem, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Usmažíme dozlatova na másle a vložíme do zapékací mísy. Posypeme pažitkou a petrželovou natí. Do pánve, ve které jsme smažili ryby, přidáme 2 lžíce mouky, osmahneme a přidáme kuřecí bujón. Povaříme za stálého míchání a za mírné teploty asi 5 minut, pak dáme stranou a vmícháme zakysanou smetanu. Směsí přelijeme ryby a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 15 minut.
Fotky receptu Pečený pstruh v zakysané smetaně s bylinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!