Vložil: | delli |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečený trifle s malinami:
350 g malin, čerstvých nebo mražených + trocha na ozdobu
| 220 g piškotového korpusu, pokrájeného na tenké plátky
| 5 lžic likéru Drambuie nebo jiného oblíbeného likéru
| šťáva a nastrouhaná kůra z 1 pomeranče (pokud možno bio)
| 1 litr smetany ke šlehání (ideální je čtyřicetiprocentní)
| 4 vejce
| 85 g jemného přírodního cukru
| pár kapek vanilkového extraktu nebo esence
| 8 lžic ostružinové zavařeniny nebo želé
| 5 máslových sušenek, drcených nahrubo a lehce opečených
| moučkový cukr na posypání (nemusí být)
Postup přípravy receptu Pečený trifle s malinami:
Troubu zahřejte na 160 °C. Maliny nasypte na dno velké hluboké ohnivzdorné nádoby a trochu je rozmačkejte. Pokryjte je plátky piškotu, zakapejte likérem a pomerančovou šťávou; nechte deset minut stát. 600 ml smetany prošlehejte s vejci, cukrem, pomerančovou kůrou a vanilkovým extraktem. Piškot potřete zavařeninou a pomalu zalijte směsí.
Nádobu posaďte do pekáče s horkou vodou; její hladina by měla sahat aspoň do pěti centimetrů její výšky. Pečte 1 hodinu a 10 minut nebo déle, trifle by měl sednout a lehce se chvět. Nechte vychladnout. Před podáváním ozdobte zbytkem ušlehané smetany, malinami, sušenkami a poprášené cukrem.
Fotky receptu Pečený trifle s malinami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!