Použité suroviny receptu Pečivo s pohankovým a slunečnicovým tegralem:
100 g pohankového Tegralu
| 100 g slunečnicového Tegralu (váha zrna v suchém stavu)
| 100 g pšeničné šrotové mouky
| 100 g nadrobno pokrájených rozinek
| 50-100 g cukru
| 2 lžičky skořicového cukru
| 1 lžička kypřícího prášku
Postup přípravy receptu Pečivo s pohankovým a slunečnicovým tegralem:
Pohankový a slunečnicový Teglar smícháme s ostatními surovinami a dobře promísíme. Těsto je řidší. Nemusíme je dávat odležet a můžeme hned klást na plech vyložený pečícím papírem lžičkou malé hromádky, které stiskem kvůli stejnoměrnému propečení upravíme na placičky asi 5cm a síle 1cm. Nerozpékají se. Vkladame je do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.
Pro zjemnění chuti můžeme do zpracovaného těsta přidat i trochu tuku a žloutek, případně i jiný druh sušeného ovoce.
Fotky receptu Pečivo s pohankovým a slunečnicovým tegralem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!