Použité suroviny receptu Pěna z tuňáka s bazalkou:
2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
| 2 žloutky
| 2 lžíce žervé
| sůl
| pepř
| 2 lžíce strouhané citronové kůry
| dva svazky bazalky
| listy zeleného salátu
Postup přípravy receptu Pěna z tuňáka s bazalkou:
Tuňáka vyklopíme z konzervy a na sítku necháme důkladně okapat. Vidličkou jej rozmačkáme na hrubší kousky Maso z tuňáka, žloutky a žervé vložíme do mixéru a ušleháme do pěny. Pěnu ochutíme solí, pepřem a citrónovou kůrou. Bazalku omyjeme ve studené vodě, otrháme lístky, nakrájíme je na malé proužky a vmícháme do pěny. Pěnu necháme 15 minut uležet v chladu. Pěnu podáváme ve tvaru nočků, které vykrajujeme navlhčenou lžící. Podáváme s opečenými toasty s máslem a listy zeleného salátu.
Fotky receptu Pěna z tuňáka s bazalkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!