1 menší červená paprika
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| 2 lístky šalvěje
| 200 g gorgonzoly
| 400 g těstovin penne
| sůl
| mletý pepř
| olivový olej
| 200 ml smetany
| 150 ml mléka
Postup přípravy receptu Penne s gorgonzolou :
Omytou papriku očistíme, vyřízneme semeník a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme a šalvěj posekáme najemno. Gorgonzolu nakrájíme na malé kostičky. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu doměkka.
Během vaření těstovin orestujeme na olivovém oleji nakrájenou zeleninu a šalvěj a po chvíli zalijeme smetanou a mlékem. Mícháme, přidáme gorgonzolu a necháme ji rozpustit za stálého míchání. Potom podle chuti osolíme a opepříme, promícháme s těstovinami a podáváme.
Fotky receptu Penne s gorgonzolou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!