Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Penne se zeleným chřestem:
400 g penne (šikmo nakrájené rýhované makarony)
| 500 g zeleného chřestu
| 1 cibule
| 50 g syrové šunky
| 2 lžíce oleje
| 200 g smetany ke šlehání
| 1 lžíce rajčatového protlaku
| čerstvě mletý pepř, špetka kajenského pepře
| 1/2 svazku petrželky
Postup přípravy receptu Penne se zeleným chřestem:
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu "na skus". Sceďte je a nechte okapat. Zatímco se těstoviny budou vařit, chřest omyjte, dolní konce lehce oloupejte a výhonky šikmo nakrájejte na kousky. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájejte. Šunku nakrájejte na kostičky. Na velké pánvi rozehřejte olej a lehce zpěňte cibuli. Přidejte kostičky šunky. Přimíchejte chřest a vše krátce opečte. Rajčatový protlak rozmíchejte ve smetaně, přilijte do pánve a míchejte. Jakmile omáčka trochu zhoustne, přidejte okapané nudle. Osolte, opepřete a ochuťte kajenským pepřem. Pokrm opatrně promíchejte a těstoviny prohřejte. Opláchněte petrželku, osušte ji a lístky, otrhejte. Pokrm rozdělte na 4 předehřáté talíře, ozdobte petrželkou a ihned podávejte.
Fotky receptu Penne se zeleným chřestem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!