Použité suroviny receptu Penne ve smetanové omáčce:
400 g penne (případně kolínek nebo vřeten)
| 500 g filé z lososa
| sůl
| pepř
| 2 lžíce rostlinného oleje
| 2 lžíce citronové šťávy
| 100 ml bílého vína
| 200 ml smetany
| 1-2 lžíce granulované jíšky
| 1-2 lžičky provensálského koření
| cukr
| bazalka
| 1-2 lžičky směsi čtyř pepřů
Postup přípravy receptu Penne ve smetanové omáčce:
Těstoviny vaříme na skus podle návodu na obalu, tedy zhruba 10 minut ve velkém hrnci s dostatečným množstvím osolené vody.
Filé z lososa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na velké kusy. Osolíme je a opepříme. V pánvi rozehřejeme rostlinný olej a kousky ryby na něm z obou stran opékáme. Poté vyjmeme a odložíme stranou.
V pánvi smícháme 250 ml vody, citronovou šťávu, bílé víno a smetanu a vše pomalu uvedeme do varu. Nakonec vmícháme hotovou jíšku a zhruba 1 minutu vše povaříme. Ochutíme bylinkami, osolíme, opepříme a také trochu přisladíme. Hotové těstoviny scedíme a necháme okapat v sítu. Kousky ryby vložíme do omáčky a asi 5 minut prohříváme pod bodem varu.
Fotky receptu Penne ve smetanové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!