Použité suroviny receptu Pěnová česneková polévka:
80 g mladého česneku
| 40 ml olivový olej
| 40 g šalotky
| 3 lžíce bílého vermuu
| 750 ml slepičí bujón
| 250 ml bílého vína
| 1 majonéza Yofresh
| dle chuti: sůl a pepř
| Zdobení:
| 4 plátky toustového chleba
| 3 lžíce olivový olej
| 8 stroužků mladého česneku
| dle chuti: petrželka
| 3 lžíce Rama Cremefine na šlehání
Postup přípravy receptu Pěnová česneková polévka:
Česnek a šalotku nadrobno nakrájíme. V hrnci rozpálíme olivový olej, na němž česnek a šalotku osmahneme. Podlijeme vermutem, bílým vínem a vývarem, podle chuti osolíme a opepříme. Krátce povaříme, poté vmícháme Yofresh a vše rozmixujeme. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Vložku do polévky připravíme tak, že toustový chléb zbavíme kůrky a nakrájíme ho na trojúhelníky. Na pánvi rozehřejeme olej a kousky chleba na něm opečeme z obou stran dozlatova. Stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky a opečeme dozlatova na stejné pánvi. Do polévky přidáme smetanu a vyšleháme. Polévku rozdělíme do talířů a zdobíme zelenou petrželkou, opečenými kousky chleba a česneku.