Postup přípravy receptu Pepčův gulášek:
Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Uzený bůček nebo slaninu Maso nakrájíme na větší kostky, cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Z paprik odstraníme jádřince, opláchneme je a nakrájíme na proužky. Rajčata také opláchneme a nakrájíme na osminky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Připravíme si asi 1 l horkého bujónu z kostky.
V kastrolu rozpálíme sádlo nebo olej (stačí asi 2 lžíce), přidáme nakrájený uzený bůček, česnek a cibuli. Orestujeme a přidáme hovězí maso. To také orestujeme, jakmile zhnědne, osolíme ho a posypeme červenou paprikou. Vše zalijeme litrem bujónu, kastrol přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme asi hodinu.
Poté přidáme vepřové maso (tomu stačí ke změknutí kratší doba), mletý kmín a nakrájenou chilli papričku (nebo špetku chilli koření nebo ½ kávové lžičky mletých chilli papriček naložených v soli) a mletý pepř. Promícháme, opět přikryjeme pokličkou a společně dusíme nejméně další hodinu až hodinu a půl. Když je obojí maso měkké, přidáme nakrájená rajčata a papriky a dodusíme. Na závěr ochutím majoránkou.
Podáváme s chlebem. A nezapomeneme na dobře vychlazené pivo.