Postup přípravy receptu Pepřový kotlík:
Pepřový kotlík je výborné jídlo pro posezení s přáteli. Pro svoji ostřejší chuť, nenáročnou přípravu a variabilnost použití surovin je oblíben především mezi pánskou částí populace.
200 g kuřecího nebo vepřového masa nakrájíme na nudličky. Přendáme do misky, do které dále přidáme 1 lžíci oleje, 1 nahrubo nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou čerstvou papriku a rajské jablíčko, 100 g uzeniny (nakrájené na kolečka), nebo na kostičky nakrájeného salámu, na plátky nakrájené 2 stroužky česneku a 2 lžičky kořenící směsi „Steak“. Vše dobře promísíme a necháme v lednici asi 1/2 hod. odležet.
Na 3 lžících oleje osmahneme cca 200 g nakrájených hub (žampionů), přidáme naloženou směs a za stálého míchání smažíme, až do úplného změknutí masa. Podlijeme asi 2 dcl vody, zjemníme 1 lžící kečupu, zaprášíme 1 lžící hladké mouky a mírně povaříme cca 2 – 3 minuty.
Odstavíme, dle chuti dosolíme a přiostříme cayenským pepřem. Podáváme s tmavým chlebem.