Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Perkelt z hub:
600 g čerstvých hub (hřiby pravé, křemenáče, bedly, muchomůrky růžovky atd.
| 70 g slaniny
| 80 g cibule
| 10 g mleté sladké papriky
| sůl
| 40 g protlaku z rajčat
| a 1/8 l vývaru připraveného z kostky masoxu
Postup přípravy receptu Perkelt z hub:
Houby nakrájíme na silnější nudle. V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme k ní nadrobno nakrájenou cibuli, trochu ji zpěníme do ní pak vložíme nakrájené houby a krátce podusíme. Potom houby osolíme, opaprikujeme, přidáme protlak z rajčat, podlijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Obměna: Do perkeltu můžeme také přidat semen zbavené a na nudličky nakrájené zelené papriky, které dusíme společné s houbami. Příloha: dušená rýže, těstoviny, chléb a salát ze syrové zeleniny.
Fotky receptu Perkelt z hub:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!