500 g hladké mouky
| 1 sáček prášku do perníku
| 1 lžička jedlé sody
| 200 g cukru
| 100 g tuku
| 1 vejce
| 1 žloutek
| 4 lžíce tekutého medu
| 1/4 l vlažného mléka
| citronová kůra
| 1 lžička skořice
| med
| hrst sekaných ořechů
| tuk a mouka na formu
| náplň:
| 1/8 másla
| 2 lžíce medu
| mleté mandle nebo ořechy
Postup přípravy receptu Perník s medovou náplní:
Všechny suché přísady smícháme. Do mléka vmícháme med, vejce, žloutek a tekutý tuk. Směsí zaděláme těsto, vlijeme ho do vymaštěné a vysypané formy a pečeme při 180°C asi 35 minut. Před ukončením vyzkoušíme špejlí, zda je propečen. Upečený perník vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Před naplněním ho rozkrojíme a namažeme náplní umíchanou z másla a medu. Můžeme ji zahustit mletými mandlemi nebo ořechy. Rozkrojený perník lze potřít máslem s medem a ořechy posypat. Nakonec povrch potřeme medem nebo cukrovou polevou s rumem a ozdobíme půlkami ořechů.
Fotky receptu Perník s medovou náplní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!