4 velké červstvé švestky
| 200 g listového těsta
| 100 g zakysané smetany
| 4 lžíce strouhaného perníku
| 2 lžíce medu
| 2 lžíce citronové šťávy
| hladká mouka na vál
Postup přípravy receptu Perníkové boule:
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na silnější plát, nakrájíme ho na 4 stejné díly a do každého zabalíme jednu švestku. Boule naskládáme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme asi 15 minut dozlatova. Mezitím umícháme ze zakysané smetany, medu a citronové šťávy hladký krém. Teplé upečené boule rozdělíme na talířky, přelijeme je krémem, posypeme perníkem a ihned podáváme.
Fotky receptu Perníkové boule:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!